18Oct2021
  • Av. Àngel Sallent 188, Terrassa (BCN)
  • + (34) 677 261 881

A.E.P.A.E.

L’Associació Espanyola per la prevenció de l’Assetjament Escolar (A.E.P.A.E.), ha desenvolupat un mètode de treball en la prevenció de l’Assetjament Escolar, pioner a Europa, que ensenya als nens/es i adolescents, a prevenir i protegir-se de l’Assetjament i la Violència a les aules.

El mètode que apliquem en els nostres cursos, consta de tres àrees complementàries, que doten als nens/es i adolescents d’eines físiques, emocionals i psicològiques, amb les que fer front a qualsevol episodi de violència o assetjament escolar.

Les tres àrees de treball i aprenentatge són:

Psico-assertivitat

Teatre corporal

Autoprotecció

El curs té tant caràcter preventiu, com de recuperació de víctimes d’assetjament escolar.

LaPsico-assertivitat ensenya als alumnes a fer ús del llenguatge d’una forma assertiva, a identificar les situacions d’assetjament escolar, a millorar les habilitats socials i a superar qualsevol percepció errònia d’inferioritat en l’autoconcepte dels propis nens/es.

El Teatre Corporal té com a objectiu millorar la capacitat expressiva del cos, treballa la desinhibició per superar problemes de timidesa, ensenya empatia mitjançant jocs de rol, ser conscients del paper de l’assetjador i de víctima, i persegueix la integració en el grup mitjançant una obra coral.

Autoprotecció, ensenya un protocol de defensa d’integritat física, practica tècniques de relaxació i autocontrol, treballa la psicomotricitat, millorant amb tot això la confiança en si mateixos i la capacitat de protegir-se quan no es té el recolçament d’un adult.

Aquest revolucionari mètode està obtenint uns resultats extraordinaris. Han rebut formació en els nostres cursos més de 350 nens/es i adolescents i ja comptem amb delegacions a Madrid, Catalunya i Galicia. S’ha creat tant interés per part dels mitjans de comunicació, que hem realitzat reportatges televisius a Telecinco, la SextaTV, Cuatro, Telemadrid, Canal 7 TV, Madrid Sur Tv, Tv20 Terrassa.

S’han interesat en el nostre mètode alguns països de Sud-Amèrica, amb índex de violència escolar més elevats que en el nostre país (a Mèxic estan plantejant considerar l’Assetjament Escolar com un problema de salut nacional), on segons l’estudi Cisneros X, un de cada quatre alumnes pateix Assetjament Escolar a Espanya.

Hem format part del comitè d’experts, col.laborant amb el llibre

“Terror en las aulas- como abordar el acoso escolar o bullying” de l’editorial Altaria que serà presentat el proper mes de Febrer al Col.legi de Psicòlegs de Madrid.

El projecte que estem portant a terme desde la nostra associació és de capital importància en el sa desenvolupament dels nostres nens/es i joves, amb un caràcter eminentment social.

Estudis recents sobre la incidència de l’Assetjament Escolar, apunten que un de cada quatre nens/es assetjadors/es, cometran un delicte abans dels 23 anys, i molts d’ells reproduïran el seu comportament en l’àmbit laboral o en les seves relacions personals futures.

Els símptomes de les víctimes d’Assetjament Escolar són molts variats: insomni, agressivitat continguda, descens del rendiment escolar, estrés postraumàtic, depressió, disminució dràctica de l’autoestima, ideació suicida, temptatives de suicidi arribant fins i tot a la mort en alguns casos.

A la nostra pàgina web es pot trobar informació detallada dels nostres cursos i el nostre mètode de treball:

http://www.acoso-escolar.es/